Stort grattis Modo!

Modo är svenska mästare i ishockey. Sveriges stora plantskola eller som man kallar sig själv, heart of hockey, har äntligen lyckats ta SM-guld igen. Senast var samma år som jag föddes, 1979, och det var dags för dem att få vinna nu. Med tanke på nästa års lag och de spelare i NHL som kan förväntas återvända till Örnsköldsvik inom några år så får vi nog vänja oss vid att Modo är stora favoriter under en lång period framöver.

Eftersom FBK blev utslaget så hade jag hoppas på Linköping ikväll för att få ytterligare en match innan nedräkningen inför nästa säsong börjar. Nu blir det fotboll för hela slanten, tyvärr..

Talande i matchserien tycker jag är att Karol Krizan i Modos mål varit enorm, Modo har dominerat sin försvarszon och LHC har tvingats ner i hörnen eller till att svänga bort från mål och omöjliggöra avslut. När LHC ändå lyckats sätta press och kommit in på mål så har Krizan varit helt tät. Modo är värdiga mästare och Svartbladet, Susse och Krizan är de stora guldmakarna. Stort grattis även till Harald Lückner, gamla FBK-spelaren och -tränaren. Någon som sagt att FBK inte dominerar svensk ishockey just nu? ;)

Det enda tråkiga är att Modo med den namnkunniga trupp man har spelar så enormt defensivt. Vägvinnande uppenbarligen, men det har också inneburit den tråkigaste finalserien på många år. Endast kvällens match har ägt något som helst underhållningsvärde utöver det taktiskt sköna.

Tack alla vänner för gårdagen! Det var hur trevligt som helst att vara ute med er. Ser verkligen fram emot nästa gång även om min kropp säger ifrån att det får nog vänta några veckor..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0