Han är Yin, jag är Yang..

Idag har jag varit negativ. Medvetet negativ. Jag har en kollega på jobbet som är en enorm idéspruta. Idag hade han sammankallat mig, min chef och min relativt nyanställda kollega till ett möte. Vi skulle diskutera en ny serie produkter vi ska ta fram och med vars designer vi ska ha möte på måndag. Idésprutan gjorde det idésprutor gör. Sprutade ur sig idéer.

Han är Yin.

Brainstorming utan begränsande förutsättningar är en mycket viktig del i ett framgångsrikt produktutvecklingsarbete. Det gäller bara att man då låter var fas av produktutvecklingen ha sin tydliga plats i processen. Jag är rädd att han missar poängen med brainstorming lite grann. Den ska vara helt förutsättningslös, den ska vara allmän för brainstormingens deltagare, den ska inte innefatta halvfärdiga idéer och den ska vara långt ifrån den fasen där man faktiskt tar beslut. Så var det inte idag.

Därför intar jag rollen som Yang.

Som den person på företaget med störst insyn över vad saker och ting faktiskt innebär från beslut till en färdig produkt så har jag numer jobbat för länge för att kunna vara helt förutsättningslös i mitt tänkande när denna situation uppstår. Jag ser konstruktion, produktion, administration, ekonomi. Jag ser alltså bekymren. Jag kan däremot koppla bort det tänkande för en stund, men då ska det göras i rätt forum och det man kommer fram till ska behandlas utifrån vad det är.

Jag har fått nog med kaos i mitt arbete tack vare andra för snabba beslut som tagits. I samma veva har jag blivit en sån person som jag förkastade under min universitetsperiod. Men vi behövs, vi Yangs.

Mattias, gnagaren..

När jag satte mig i bilen utanför mor och far förut så kastade jag en blick runt grannhusen och blev lite nostalgisk. Jag kom att tänka på när grannens dotter berättade att hennes lillebror döpt sin nya råtta till "Mattias" efter mig. Att få en råtta uppkallad efter sig känns lite tvetydigt, innebar det att han såg upp till eller ner på mig? Jag antar att det var det förra och då är han nog den första och hittills enda som gjort det. Det känns rätt bra att en person har sett upp till mig. Jag borde kanske varit trevligare emot honom tänker jag nu. Men han reder sig nog. Frågan är om Mattias fortfarande lever..

My nerd score

I am nerdier than 63% of all people. Are you a nerd? Click here to find out!

En kulinarisk variant av Bionda

"Har du aaaldrig ätit hackkorv?!"

Nej, jag har aldrig ätit hackkorv. Bara namnet gör att jag med stor sannolikhet kan lova att jag inte kommer att göra det, åtminstone inte inom den närmsta framtiden. Hackkorven splittrar mitt jobb i två (nåja, med mig tre) läger, de som älskar den och de som hatar den. Det finns ingen som är mittemellan. Ingen är oberörd när man nämner den, antingen får man ett glatt tillrop "jag älskar hackkorv" eller så får man ett ansikte som vrider sig i avsmak och ropar ut precis hur äckligt det faktiskt är att äta denna korv. Man skulle kunna kalla hackkorven för en kulinarisk variant av Bionda. Eller, om man hellre vill det, kalla Bionda en mänsklig hackkorv. Det ligger ju ganska nära till hands, från hackkyckling till hackkorv.

Hackkorv är ju ett ganska tråkigt namn. Vi har ju en ny öppning för en liten modernisering av namnet. Några förslag:

"Hot Bionda"

"Biondanoss"

"Falubionda"

"Biondawurst"

"Bionsiccia"

"Bratbionda"

Bingolotto som vuxen

Året var 1994. Jag gick i högstadiet, förmodligen gick jag i åttan då. Jag hade precis växt om klassens tjejer och hade en härlig bärighet i rösten.

För att få spela i innebandylaget där min tidigare så aktiva idrottskarriär hade sin sista utpost var jag tvungen att kränga bingolotter. Minst två per vecka. Jag tog två per vecka. Mamma köpte båda, med förväntan på att jag själv faktiskt kryssade i de där talongerna, fyllde i företagsjakten och skickade in till programmet för att slutligen hålla tummarna att Loket inte drog just mina lotter ur sin stora tunna. Till min lättnad slapp jag åka till Göteborg under hela min aktiva bingolottokarriär.

Nuförtiden skänker jag inte det programmet någon tanke alls. Jag var faktiskt halvt omedveten om att det faktiskt sändes fortfarande fram tills idag när det meddelas på TV4 att det nästa tisdag var säsongsavslutning. På bekostnad av House, till min stora förskräckelse och bedrövelse.

Jag förundras över hur Bingolotto överlevt genom alla år. Det är imponerande, minst sagt, trots att glansdagarna när Loket var fullbokad med lokala bingospel på Ica-parkeringar är långt borta i dagsläget. Men fortfarande så finansierar detta cupdeltagande, bollar och matchtröjor åt våra ungdomsidrottare. Jag kanske skulle dra mitt strå till stacken och spela en sista gång nu på tisdag. Med hopp om att få bidra till nästa Peter Forsberg och hans karriär. För att inte tala om hoppet om att få dryga ut kassakistan med några guldtior. Jag avstår nog företagsjakten nu när jag själv bestämmer. Jag har blivit vuxen!

Some people really need to get a life..

När man surfar på nätet runt på olika forum går det nästan inte att undvika trådar där killar klagar på att tjejer alltid faller för elaka och hemska killar som käkar farmor till frukost och mormor till lunch. Tjejer som säger att de vill ha snälla och trevliga killar men inte ser dessa stackare som är just snälla och trevliga. Enligt dem själva alltså.

Jag måste säga att min bild av verkligheten inte överensstämmer med den som jag får förmedlad för mig på dessa sidor. Naturligtvis finns det en poäng i det resonemanget dessa killar för, men, ärligt talat, är det inte mest ryggradslösa krakar som sitter där framför datorn i ensamhetens bitterhet som förmedlar dessa åsikterna? De killar jag träffat på genom åren som varit mest framgångsrika hos tjejer och kvinnor är alla trevliga, snälla individer. De delar två andra gemensamma nämnare, dels har de ett eget liv och dels har de en egen vilja.

Hur kommer det sig att de flesta "snälla" killar blir som förbytta när deras snällhet inte ger det resultat hos en tjej som de önskat? Jag menar, de är ju snälla säger de, men varför gäller inte detta längre när det går upp för dem att tjejen de spenderat timtal med att försöka vara till lags visar sig vara intresserad av en helt annan kille? Då kommer en annan personlighet fram minsann. Den sanna?

The töjtel

Åså här är sköldpaddan, efter att ha graverats in på en bordsskiva i vår CNC-fräsmaskin. Texten blev kass och ska köras en gång till i hopp om att den ska kunna räddas, men sköldpaddan blev helt okej.

image15

Jag får betalt för att rita sköldpaddor..

Jag har spenderat förmiddagen med att rita en sköldpadda. Det är såna saker som gör mitt jobb lite annorlunda. Jag hoppas bara kunden blir nöjd, i det här fallet var det enda jag fick från dem: "Rita bara en sköldpadda. Sånt kan ju ni."

Jag har nu ritat en sköldpadda. Jag är nöjd med resultatet. Då brukar det funka.

Bildbevis kommer.

Min superkaraktär..

Your results:
You are Spider-Man
Spider-Man
70%
Robin
67%
Superman
60%
The Flash
55%
Iron Man
55%
Catwoman
50%
Supergirl
45%
Batman
40%
Hulk
30%
Wonder Woman
25%
Green Lantern
25%
You are intelligent, witty,
a bit geeky and have great
power and responsibility.
Click here to take the Superhero Personality Test

Ointressant svammel..

Har spenderat en bakfylledag med att läsa allsköns flygbloggar. Jajamensan, flygbloggar. Som sagt i mitt inlägg om status för olika yrken så är trafikflygare mitt absoluta drömyrke. Därför är bloggar som Linns flygblogg och Flight level 390 väldigt intressant läsning i min lilla värld.

Igår var jag på Harrys tillsammans med min vän D. Andra gången på alldeles för kort tid som jag hamnat på Harrys men jag hade riktigt kul. Sällskapet är viktigare än stället så att säga. Sen är alltid Harrys dansgolv värt ett besök när man är där. Det är kul att se hur lite alkohol och allmän sögenhet (värmländskanspelande men egenpåhittad och inkorrekt böjning av sugen) får människor att gå bananas. Fastnade på minst en vimmelbild också. Jag som gör mig sååå bra på kort. Alltid skrämmer det någon..

Hoppas att dejten går bra för P. Undrar om det är dags att fixa så jag har en taxi ståendes utanför min lägenhet på söndagsmornarna med fast pris till Skoghall?


Ett karaktärsmässigt uppsving..

Fredag. Lönefredag. Sista minuten-nedräkning inför lunch. Fredagsförmiddagar på jobbet är riktigt sköna. Nästan hela kontoret sitter i möte halva förmiddagen och jag har avsagt mig deltagande för att hålla ställningarna i telefon. Frånsett den något högre telefonbelastningen så är detta riktigt skönt. Jag kan jobba i lugn och ro utan en massa spring och om jag känner för det kan jag slösurfa lite i bakgrunden, läsa bloggar och tidningar, skriva på forum och allt annat. Löka lite.

Är fortfarande nöjd över den nya navkapseln jag beställde. Det låter skitlöjligt men jag har kört utan denna i över ett år nu och varje dag konfronterats med min egen lathet. På onsdag är det slut med det. Äntligen. Det ska bli skönt att slippa få min dåliga karaktär kastad i ansiktet framöver. Mitt bilsoundtrack som kan liknas vid ljudet av ett cd-fodral som ligger och skakar mot inredningen kommer samtidigt att bytas ut mot det gamla hederliga vägbruset. Ett litet steg in på Toyota men ett stort steg bort från sinnessjukhuset. Smutt.

Idag ska jag göra en månadsbudget. Men den dåliga karaktären kanske sätter stopp för detta. Vi får se, tanken finns där i alla fall, men är jag verkligen vuxen nog att börja avstå vissa nöjen för att gå plus varje månad? Jag inser hur barnslig jag låter men så länge jag är singel och känner mig ung tänker jag inte bli brådmogen bara för att förnuftet säger det. Men kan det hjälpa mig att ha råd med en resa till sommaren så är det värt det. Bara jag hittar någon att resa med.

Hoppas att jag och D kommer iväg på fotosafari denna helgen. Har sett fram emot det hela veckan.

Statusjakten har börjat..

Hittade denna listan över vilka yrken som har högst status i vårt samhälle. Läs själva vem som gjort den och bedöm realismhalten i listan..

Som ingenjör föräras jag en 19:e plats på listan, strax före psykolog och tv-programledare men strax efter riksdagsledamot och aktiemäklare. När jag läser listan inser jag att alla tjejer som drömmer om att ha "Modell" på visitkortet får finna sig i en relativt modest status, passerade av bland annat banktjänstemän/kvinnor samt revisorer. Killar med rockstjärneambitioner har en ännu sämre status på samma nivå som kronofogde och guldsmed. 

Mitt absoluta drömyrke alla kategorier, pilot, ligger högt upp på listan. Skulle jag göra verklighet av den drömmen skulle jag stiga 13 placeringar i listan.

Men ärligt talat, vem bryr sig om en lista som denna mer än som lite underhållande läsning?

Idag är glaset banne mig halvtomt..

Jag har en sån där dag. En sån där dag när katastrof väntar runt varje hörn. Det började med kaffespill på mina nytvättade vita byxor imorse och slutade nu vid hemkomsten med, ta da, kaffespill på min nytvättade tröja. Däremellan, ja, det har gått lite upp och ner.

En dag som denna blir jag fruktansvärd rädd att jag missat något i den offert som skulle dubblat min månadslön och lite till om jag haft bara en procents provision på ev. order. Bara att kolla över den en gång till imorgon, för säkerhets skull. Det bästa med dagar som denna är nämligen att jag av gammal erfarenhet vet att dagen efter brukar bli riktigt bra. Om inte annat kan jag glädja andra med min berättelse om denna dagen.

Det bästa med dagen är att jag fått tummen ur röven. Min tumme och min röv är världens mest oskiljaktiga par normalt sett. Tur att de inte kan få barn säger jag bara. Idag var jag förbi Toyota och beställde dels två clips som kommer att få tyst på det störande vibrationsljudet jag levt med i ett år nu. Jag passade även på att beställa en ny navkapsel som ersättning för den jag tappade när jag förra året bytte till sommardäck. Tänk vad lätt det kan vara att göra saker. Egentligen..

Typ ett halvår efter alla de som faktiskt bryr sig..

Jag undviker frekvent allt som har något med Schlagerfestivalen att göra. Jag kan inte riktigt förstå grejen, ärligt talat. Därför är väl detta inlägget kanske i senaste laget eftersom vi nu lagt hysterin bakom oss för ett år framöver. Vi människor med god smak kan äntligen krypa upp till ytan. Ah, andas. Titta höger. Inga paljetter. Titta vänster. Inga rosa fjäderboer. Titta bakåt. Inga galna norrländska snubbar med en mintgrön hårtofs på skulten. Titta framåt. Inga falukorvsmissbrukare.

Hittade detta inlägget på Alex Schulmans blogg på Aftonbladet. Jag vet inte om jag ska skratta eller bli sur egentligen. På Björkmans öppna brev alltså. Jag skrattar gott åt Schulmans kommentarer, jag kunde inte instämma mer. Men Björkman, ärligt talat, är det han som är "The swedish chef" i "The muppet show"? Mupp är han definitivt.

Vi borde skicka Carola och hennes vindmaskin varje år. Att se hennes onda blick i teverutan är väl det enda som kan få det nya europa att avstå från att rösta på clownerna från grannlandet. De skulle inte våga annat. Så kan Björkman sitta och gona sig åt att Sverige är bäst i schlager som han så gärna vill. Få lite ro i kroppen.

Timo Boll

I ett avsnitt av "Simpsons" kallar sig Homer för Max Power. Helt plötsligt har hans namn öppnat en massa dörrar för honom in i societetens finaste rum. Bara för ett namns skull. Det coolaste namnet jag vet är annars den tyska pingpongspelaren Timo Boll. Det är som ett namn taget ur en Kalle Anka-tidning. Som bilmekanikern V.Olvon. Timo Boll är seriöst ett förbannat coolt namn, det sitter spot on, det låter hårdare än James Bond och ger samtidigt en spegling av hans karriär. Detta med bara fyra bokstäver. Timo Boll är välkommen på alla mina fester. Bara för att han heter så.

Någon form av organisation har slagit ner massa röda plåtkors längs vägen jag pendlar på varje dag till och från jobbet. Det är tydligen den mest olycksdrabbade i länet. Hur bra känns det att veta?


Jag saknar min fem minuters pärs med Moa Martinsson..

Klockan är 16.00. Dörren från fabriken öppnas och en rad personer kliver förbi och säger "hej då". "Hej då" svarar jag och konstaterar att man som vanligt skulle kunna ställa klockan efter den där dörren. Vem behöver Fröken Ur liksom?

När klockan är 16.00 så är det en halvtimme kvar tills vi på kontoret slutar. Redan då kan jag konstatera att det inte blir mycket mer gjort under dagen och stressar med att regga ordrarna som pallrat upp sig under dagen och skriva ner en "Att göra"-lista till dagen efter. Efter att det är klart, vips, utan att man ens hunnit blinka så slår klockan över från 16.29 till 16.30 och jag är officiellt unleashed för dagen. Var tog halvtimmen vägen?

Tiden går verkligen snabbare med åren. På tio morgonminuter hade jag som barn hunnit äta, läsa en Bamsetidning, byggt ett legohus och retat min syster till vansinne med en gummisnodd. Nuförtiden hinner jag knappt duscha, trots min övertygelse om det när jag tillåter mig att snooza klockan den där sista gången. Ännu mindre hinner jag duscha OCH äta på tio minuter. En timme känns som fem minuter och en vecka som två dagar. Flydda är de tider när jag med fem minuter kvar av SO-lektionen och den alltid lika urtrista svartvita dokumentärfilmen satt och räknade sekunderna tills jag skulle få gå därifrån. Åka moped. Jag är ju trots allt från Kil från början.

 Fortsätter det i denna takten sitter jag snart där och gaggar om dagens ungdom. Fast det gör jag ju redan. Fan också..


Hungerfrossa

Gah! Jag är så hungrig just nu. Sprang iväg till Ballroom efter jobbet och la undan ett par byxor. Sen iväg och handla ingredienser till fetaostpaj..

Snart är den klar, lagom till att äta medans Liverpool spelar hem sin andra champions league-titel på tre år. Fint det.

Skriver mer ikväll, nu ska jag hungerfrossa i ytterligare en kvart innan maten är klar.

Den stressade tanten i närbutiken

Hon är ett fenomen. Hon är verkligen stress personifierad, precis som stålmannen är blå trikåer och Gert Fylking är rosa träningsoverall. Stress är som ett plagg hon alltid har på sig, som om det hade varit hennes favoritmjukisbyxor. Jag talar om hon som äger närbutiken mitt emot huset där jag och tvättstugenazisten bor.

Att handla där ger mig alltid ett perspektiv på min egen stress och har en lugnande effekt. Det visar hur stress i sin mest extrema sort är ganska skrattretande charmig. Vissa föredrar att utöva yoga, jag föredrar att handla av min närbutikstant. Alla sätt är bra utom de dåliga.

Ikväll ska jag nog handla en påse Salt och blandat och stressa av..

Tystnad..

Väntan, ängslan, förhoppning, förtvivlan, hopp, tro, fruktan.. Ovisshet tär på mig..

Blå hängselbyxor och bar överkropp.. I rest my case

Precis hemkommen efter en kväll hos min vän D. Han har druckit öl och några äggkoppar(!) vodka. Jag har druckit saft och käkat pizza. Nu hoppas jag att han fann sina vänner inne på Harrys efter att jag släppte av honom mitt i centrum. Själv kunde jag inte bli mindre sugen på att gå ut efter att ha sett alla som vinglat fram runt stan. "Sup dig snygg" kändes inte så korrekt just då, jag menar finns det nåt mindre attraktivt än fulla människor som inte kan stå rakt?

Skönt hursomhelst att inte spendera kvällen helt själv vilket var nära att bli fallet.

Nu borde jag passa på att avsluta min nyktra lördagskväll med tidig läggdags. Synd bara att jag sov till kl 13 idag, hur lätt är det då att somna nu? Då får man fan vara Skalman. Det vill jag ju faktiskt inte vara, då måste jag vara vän med Bamse. Hate that guy. Han är så sjukt exhibitionistisk.

Älska med en korv risgrynsgröt.

I ett avsnitt av Scrubs så säger Dr. Cox till Turk, "Physician, love thy self". Vad han åsyftade med detta förstår såklart de flesta engelskkunniga som passerat 15. Själv älskar jag risgrynsgröt. Men min t-shirt skvallrar falskt som en ordningsvakt i tingsrätten om att jag älskat mig själv. Ganska mycket. Fast egentligen handlar det ju bara om den grötfaiblesse jag har. Det och ett missöde. Tro´t om du vill..

Heminredningens nudlar..

Efter att ha gjort en "installation" i mitt vardagsrumsfönster så inser jag att jag handlar mycket på "Ballroom". De har i alla fall snygga papperspåsar som fick bli en snabb och ekonomisk lösning på den tomhet de döda (R.I.P.) blommorna som en gång stod på den långa fönsterbrädan i vardagsrummet lämnade efter sig. Siktade på att lyckas ordna in dem på nåt coolt sätt men fick till slut nöja mig med en strikt linje a´la militäruppställning. Det blev hyfsat snyggt faktiskt. Om man är mindre kräsen. Kostade inte mer än lite tänkande heller. Det gör jag ju ändå rätt mycket så det ser jag som gratis..

Sitter och funderar på en samling vaser i olika storlekar som jag samlat i ett organiserat kaos i ett hörn på min sideboard. Det skulle se ganska tufft ut med värmeljus i alla vaserna om jag släckte ner lite här inne. Frågan är bara om min tredelade stora tavla, eller som jag säger min drakpöjke, blir skadad av värmen om jag gör så. De/han hänger ju bara en dryg halvmeter ovanför. Jag får väl testa helt enkelt..

En ledig dag i regnets våld..

Idag skulle jag ha målat hus. Det blev inte så. Vädrets makter ville annorlunda. Vad gör då Mattias en dag när han går upp tidigt, varit spiknykter kvällen innan och har en hel dag framför sig, utan förbindelser?

1. Lagar god frukost. Gröt, mackor med ost, paprika och tomat. Proviva nypondryck. Kaffe. Saknade bara morgontidning och morgonrock för den perfekta helgfrukostupplevelsen. Tofflor har jag.

2. Tar sig tid att vakna upp långsamt, dra ut på tidsrymden mellan zombiehalvdöd som inte vill lämna sängen och pigg och alert videoträningsinstruktör sådär klämkäck och jobbig. Dagens tid? 2-3 timmar typ..

3. Ringer en vän. Av alternativen i "Vem vill bli miljonär" är detta det enda som blivit presenterat för mig i verkliga livet. Jag klarar mig gott med det även om jag skulle vilja fråga publiken inför vissa livsval.

4. Softar med vän. Regn mot fönstren, inspector Gadget på teven. Varm filt och the. Sista minuten-resedrömmar framför datorn. Sugen på att släppa allt och dra. Inser hur verkligheten ser ut, med inga pengar på kontot och med jobb, plikter och förväntningar.

5. Lunch. Lediga dagar är alltid en orsak att fira faktumet att man slipper gårdagens hot dog, nukead till något som liknar värme. Idag blev det omelett med svamp, skinka, tomat och toppad med riven ost. Lagom svårt för en person som fortfarande undrar hur ingefära ser ut.

6. Nu till the tricky part. Vad göra ikväll? Dammsugaren skall visserligen rastas, men det är ett begränsat och tvivelaktigt nöje. Krogen är utesluten, trots att Mamakin tolkar Mötley Crüe på Ankan. Jag ska nog fundera på vem som kan tänkas vilja åka på solresa med mig till sommaren. Och käka karra..

Huvudet ner och fötterna upp..

Det har varit en omvälvande dag. Är ännu mer osäker än jag var igår om huvudet verkligen sitter upp och fötterna ner. Sent jobb, stress och irritation.

Men som vi säger i lekutrustningsindustrin, efter fall kommer fallskyddsunderlag.

Men, nej, vi säger faktiskt inte så.

Hasselhoff, tysklands Milli Vanilli?

Jag gillar Tyskland. Det är utomlands, lite halvexotisk, folk som klär sig konstigt och allt är så mycket större än i Sverige. Trots det så känns det igen, det är nästan som att komma hem och bara råka ha nycklarna i fel ficka. Större skillnad än så är det inte, om man bortser från skådehyllan i deras toaletter.

Skådehyllan i toaletterna är nästan värd sitt eget inlägg. Man har i Tyskland en liten hylla i toaletterna där, vid normalt förfarande, den fasta avföringen obönhörligen hamnar. För sin tid i rampljuset, sina femton minuter (okej sekunder) av uppmärksamhet. Bisarrt, minst sagt. Men skit i det nu..

Tyskland är lite mer liveget än Sverige. Man har fortfarande en blommande industri inom de flesta områden och är tillräckligt stort och folkrikt för att kunna sluta sig lite inne i sin egen värld. Som Frankrike ungefär, fast tyskarna har väl numer släppt på språkprestigen i Eurovision om jag inte missminner mig helt. Men man dubbar fortfarande Baywatch (jajamensan, VOX på hotellteven), David Hasselhoff har en helt annan stämma. Kanske var det därför hans musik blev så stor där, han gjorde en Milli Vanilli. Den internationella språkmisär som råder bland tyskarna är väl en av de större skillnaderna mellan våra två länder. Jag skulle nästan kunna fylla en blogg bara med min korrenspondens med tyskland och deras misshandel av det engelska språket.

Eftersom jag har fått så mycket att göra på jobbet så har jag tyvärr inte så enormt mycket kontakt med tyskarna numer och jag kommer att sakna det lite grann. Min vän lastbilschauffören som jag fört mest vettiga samtal med trots att vi får göra det med fingrarna, tjejen på hotellet vi brukar bo på som bara löper iväg i katakomberna utan att tänka på att en stackars svenne med femtio kilo resväska ska hinna med, festerna på gamla sovjetiska militärhögkvarter som är sånär som tomma förutom traktens alla soffor och att hålla föredrag på engelska och bli tolkad till spanska.

"Andrea becomes a baby in summer.." Ja, och Hasselhoff pratar tyska...

Pengaångest

Mina bankomatkvitton från helgen skrattar mig hånandes i ansiktet . Vad har jag gjort egentligen? Ångest! Varför dessa tröjor, billigt är inte billigt om pengarna inte räcker till. Som grädde på moset väntar frisören på min uppenbarelse imorgon, något som tydligen är välbehövligt eftersom min frisyr var förfestens snackis i fredags och delade gästerna i två läger. För eller emot. Det ser för jävligt ut, men tydligen inte i allas ögon. Men kallar någon ens frisyr för "cool", då vet man, det är dags att klippa håret.

Jag tror att min mamma är stålmannen. Ja, stålkvinnan då. Hon har kommit till min räddning alldeles för många gånger. Idag ska jag dit på middag. Tigga pengar. Mamma, jag klarar inte månaden, jag behöver din hjälp.


Jag är alltid som snyggast när jag inte har några pengar kvar. Tidernas säkraste preventivmedel..

Mina öl har frusit!

Katastrof! Här talar man om global uppvärmning och så fryser mina stackars öl ihjäl. Ska det vara så? Va?

Var normal, ställ undan de små, gula skålarna. Det är sommar!

Det finns en sak hela världen verkar ha gemensamt utom just jag. Man älskar tacos. Det som är en kulinarisk höjdpunkt för alla normala människor är för mig bara en påminnelse om den där dagen med den där hemska magsjukan som slog ut mig i en vecka. Det är de darriga benen som bar mig ut i lekparken dag 3 efter insjuknandet och som slutade bära mig just där, i sandlådan. Tacobuffé har sen dess ingen positiv klang i mitt huvud.

Jag har dock hittat en gyllene medelväg när bara tanken på nachos får min hud att vilja krypa av mig. Tortillas. Det har varit min räddning på otalet fester, fyllda av normala, trevliga människor som älskar nachos, tacos och allt vad Santa Maria sätter sitt namn på. Normala människor, inte som jag..

Jag har spanat in påsarna med tortillas som varit ett stående inslag i Klara livs utbud så länge som jag har bott här. Idag skulle jag äntligen slå till, för att komponera en kombo av tortillas, köttbullar, wokgrönsaker och sweet chili-sås. Då fanns de inte kvar längre. Det är sommar nu och när svensson plockar fram grillen plockar man uppenbarligen undan de speciella serveringsfaten för tacos. Så, vill du vara normal, plocka fram grillen och ställ undan de små, gula skålarna längst bak i skåpen.

Rädd för vatten..

Jag har varit livrädd för vatten så länge jag kan minnas. Jag vet inte varför, det enda jag vet att ju äldre jag har blivit, desto mer sällan har jag badat och desto värre har således rädslan blivit. I år tänkte jag utmana mig själv och försöka komma över åtminstone den värsta rädslan och börja njuta och ha kul på badstranden som alla andra.

En liten illustration i ämnet.. Bild hämtad från ...

image14

1982 - The year of the Lakritspuck

Jag heter Mattias. Jag älskar lakrits.

Jag borde starta en förening för anonyma lakritstroll och då menar jag inte en wigger-förening utan en för oss lakritsälskare. I år kom GB med en glad nyhet för mig och mina likar, Pepe. Jag har idag avverkat årets femte Pepe och jag måste säga att jag är lite besviken. Den är lite mjäkig i smaken, inte tillräckligt salt helt enkelt.

image12

I ren nostalgi hittade jag denna glasskarta från 1982. Det var samma år som E.T. kom, Thomas Gustavsson slog världsrekord i skridskor på distansen 10 000m och Iron Maiden släpper "Number of the beast". En annan stor nyhet det året var det senaste tillskottet i GB Glaces sortiment, Lakritspucken. De enda som får käka puck 2007 är ishockeyspelarna. Jag tror inte gummivarianten är lika god som glassnamnen..

image13

Vem är du i ett nötskal?

Här är jag i ett nötskal, åtminstone bildligt.

image11

Ytterligare en sån där lista:

Har sett denna på ett antal bloggar nu och vill inte vara sämre än att jag bjuder på en rent faktabaserad inblick i min person:

A:
You like to drink.
B: Everyone wants you.
C: You are really silly.
D: You like to drink.
E: Damn good kisser.
F: You are dead sexy.
G: You never let people tell you what to do.
H: You have a very good personality and looks.
I: You are great in bed.
J: People adore you.
K: You're wild and crazy.
L: Everyone loves you.
M: Best kisser ever.
N: You can keep secrets.
O: Awesome kisser.
P: You are popular with all types of people.
Q: You are a hypocrite.
R: Fucking crazy.
S: Easy to fall in love with.
T: You're loyal to those you love.
U: You really like to chill.
V: You are not judgemental.
W: You are very broad minded.
X: Your very good at work/school.
Y: Best girlfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
Z: Always ready.

Jag:
M: Best kisser ever.
A: You like to drink.
T: You're loyal to those you love.
T: You're loyal to those you love.
I: You are great in bed.
A: You like to drink.
S: Easy to fall in love with.


Don´t worry, just kill yourself..

Fick nya numret av Rocky idag. Måste börja med en notering till mig själv. Adressändra prenumerationen. Flyttade för över ett år sen så det är väl dags nu.

Såg i en stripp att killen som skrev slagdängan "Don´t worry, be happy" valt att ända sitt liv på egen hand. Drypande ironi trots tragiken.. Var tvungen att googla och se om det verkligen låg till på det viset men det visade sig bara vara en myt.

Skönt det. Mannen som gav den positiva livssynen ett ansikte får inte gå ett sånt öde till mötes helt enkelt.

Zoltan!

Hehe, har precis pratat med en kund som hette Zoltan..

image10

För er som inte känner igen bilden så är den från denna filmen...

Röda ögon och nysande..

Fick inte med mig min allergimedicin till jobbet idag. Ångrar mig bittert. Gräsfältet utanför mitt fönster blommar som aldrig förr och det kliar i ögon, näsa och hals. Inte roligt alls..

Såhär ser det ut, det som gör somrarna till en lika underbar årstid för mig som den är för alla andra..

image9

Because first impression last..

För ett tag sen lämnade jag mitt visitkort till en söt tjej som jobbar i kvartersaffären som ligger i huset mittemot mitt. Hon har inte använt det.

Nu är det lite småpinsamt varje gång hon jobbar och nu när jag var nere för en söndagsgodispåse och en dricka stod hon i kassan. Som om inte situationen är jobbig nog från första början så var jag tvungen att göra det ännu värre genom att nästan välta ut halva kylen. Ah, jag kände mig så oövervinnerlig just då..

Påminner mig om en gång för länge sen, på gymnasiet. På väg att leta lediga platser i bussen ser jag tjejen jag just då var kär i. All min uppmärksamhet riktas mot henne och jag missar helt paraplyet som ligger tvärs över bussgången. Liggandes platt på bussgolvet ville jag bara vara någon annanstans..

Golddiggers i metaforform..

Att killar har ett speciellt förhållande till kvinnobröst lär väl inte ha gått någon förbi. "Titta ner i urringningen" har ju blivit ett etablerat uttryck och jag samt de flesta av mina medbröder "råkar" väl göra detta ganska frekvent.

Tänk om det vore likadant för tjejer och killars snoppar. Tänk om vi gick i utmanande urringningar i grenen som direkt avslöjar storlek, vridning och andra fenomen. Jäkligt bisarr tanke egentligen.

Men köper verkligen tjejerna grisen i säcken? Vi killars fysiska framträdanden måste ju ändå spela viss roll och är det inte rätt stor risk för besvikelse när tjejer först upptäcker detta hemma i sänghalmen? Passar tjejerna på att, så att säga, känna på tjockleken på lönekuvertet under slowdancen runt småtimmarna?

Hemska tanke, är det därför jag blivit nobbad av vissa? Borde jag be gud om påökt?

Söndagsnojja..

Har spenderat en hel del tid på sistone med att smaka på min egen ensamhet. Jag har alltid fruktat den så mycket, särskilt som jag är uppväxt och uppfostrad med tanken på att i livet, där ingår fru, barn, bra jobb och villa, självklart som man ska bygga själv. Icke troligt att jag kommer uppfylla det där, och mindre troligt ändå att det faktiskt är vad jag vill ha ut av livet.

Bygga hus med mina egna händer.. Vilket jäkla medeltidstjafs btw..

Orka uppfylla gamla normer om hur saker och ting ska vara. Orka spela sociala spel alla vet är i grunden falska..

Tack så mycket, NOT

Idag blir det första vardagskvällen denna sommaren som kommer att spenderas med punköl ute på en filt i gräset. Det är lite som att ta sommarens oskuld denna första ölen i solen.

Läste idag att problem att sova ökar risken för långtidssjukskrivning med skyhögt procenttal. Min framtid skriven i sten eller?

Någon dag ska jag räkna hur många gånger jag säger "tack" under arbetstid. Det ordet tappar hela sin innebörd eftersom det missbrukas så frekvent. Inte menar man varenda tack man vräker ur sig, åtminstone inte jag. Du otrevliga kund som klagade igår, jag menade det inte när jag sa "tack" i slutet av samtalet. HA! Där fick du! Med "tack" menade jag då "skulle jag någon gång vilja dressera en apa så ringer jag dig först"..

Tack för att du läste.. =)

Ja, tack tack.. Tack hej..

Jag vill ju vara lycklig, eller...

Lycka kanske bara är ett symtom över att man har det generellt bra än ett mål att sträva efter.. hur gör man för att bli mer lycklig liksom. Vad är lycka egentligen? Smakar det något?

Jag pendlar just nu i livet mellan mer olycklig och mindre olycklig. Skulle vilja vända lite grann på steken nu, det var några år sedan jag pendlade mellan mer lycklig och mindre lycklig. Det var bättre. Jag förnimmer mig att det smakade som en päronsplit ungefär. Sött, men inte sliskigt..

Det kunde ju har varit min filmsamling...

Var på Willys förut och handlade lite med min krulliga kompis D. Strax innan kassan hamnade vi bland deras DVD-ställ och började bläddra. Efter en stund så kunde jag inte hjälpa att känna att "detta kunde ju ha varit min filmsamling". Så otroligt många bra filmer, jag ville köpa allihopa. Men, jag fick påminna mig om min snäva budget för månaden, särskilt efter helgens utsvävningar..

Men, I´ll be back... Promise..

Totalhockey!

Finland-Ryssland på teven nu. Bästa matchen hittills i ishockey-VM och det är bara att konstatera, Sverige kommer att göra sitt sämsta VM på ett antal år mot det motstånd som kommer att bjudas på i slutspelet. Det kanske har sett bra ut hittills men ärligt talat, hur bra är Lettland och Italien? Schweiz kommer sannolikt inte att bjuda något vidare motstånd och vi kommer som gruppvinnare då att ställas mot Danmark eller Ukraina i första matchen. Inte heller det kommer att bli något större problem. Där tar det slut för kronorna, tyvärr. Så svaga är vi i år.


Röda jeans och espandrillos..

Pratade längre ner här om röda jeans och espandrillos. Jag hittade ett par apsnygga röda jeans på Ballroom som jag bara var tvungen att köpa. Kompletta med plektrumficka och allt, vad mer behöver man. Väl inne på Ballroom fann jag också ett par schyssta espandrillos som faktiskt inte kostade mer än vad ett par såna skor bör kosta. Tack vare att de var såpass billiga kan jag leva med att tyget repar upp sig och att de kanske inte är ett par hela skor hur länge som helst..

Uppe med tuppen, dag tre..

Långhelg och vila, men sovmorgnar? Nej, inte för mig. Idag är tredje lediga dagen i rad som jag är uppe ur sängen innan kl. 9.00. Pigg och utvilad med hela dagen framför mig. Nykter is the shit, verkligen!

Kul med besök under helgen. Peter, jag och Morgan får ta en sväng norrut i sommar, jag hann ju aldrig ligga med Lill-Babs senast..

Lagom lång kväll som nykter (ja, nästan) på Ankan igår. Hann hälsa på de jag bryr mig mest om för att sedan gå hem och sova ut.

RSS 2.0