Min mobil har alzheimers..

Symtomen kan indelas i tre grupper:
1. Intellektuella (kognitiva) problem som t ex minnesstörningar, som märks tidigt.
2. Beteendestörningar i form av förändrat beteende som omöjliggör en normal kontakt mellan människor och som kommer senare. 
3. I sen fas klarar patienten inte heller av sina dagliga aktiviteter som att klä sig rätt, äta med kniv och gaffel samt sköta toalettbestyren. 

Detta är symtomindelning för Alzheimers. Jag konstaterar att min mobiltelefon är i sen fas 3. Den har visserligen aldrig kunnat äta med kniv och gaffel, men i övrigt tycker jag diagnosen är solklar.

Alzheimers kallas ofta "De anhörigas sjukdom". Till och med det stämmer, det är jag som lider mest av min mobiltelefons oåterkalleliga sjukdomstillstånd.

Så görs inga barn..

Det ligger en tom påse turkisk peppar på mitt soffbord. Den skvallrar om att jag haft en sån där kväll när jag velat göra något vettigt men inte tagit mig för något. Rätt skönt, men det görs ju inga barn på det viset.

Nya tag imorgon!

Dags att växa upp?

Min kompis har en bil med konstig hastighetsmätare. Man vet inte hur fort eller långsamt man kör, i varje fall inte närmare än att det ligger inom det intervall som hastighetsmätaren visar, t.ex mellan 80-120 km/h. Det är konstigt att inte riktigt veta om man kör inom lagens ramar med viss buffert tillgodo eller om man kör som en blådåre. Som en bromskloss eller som en idiot.

Jag passade i alla fall på att göra fina fotoposer för polisens kameror mellan Motala och Askersund. Just in case. Ska jag betala böter ska jag i alla fall få ett bra julkortsunderlag.

Min kropp värker efter skateboardåkningen idag. Betongpark i Linköping, för en skateboardåkare som en bra godisbutik för en godisnarkoman till unge. Inser dock att det roliga med att lära sig trick jag en gång i tiden satte utan problem inte riktigt är värt smärtan längre. Kanske lägger jag av, kanske var detta sista gången jag stod på en skateboard...

Orkar förresten inte redogöra mer för Bollnäsresan. Förra inlägget kändes totalt ointressant och jag blev less på det hela. Att spendera dagar med att skriva enbart om upplevelser jag inte kan förmedla känns tramsigt. Fråga om ni är intresserade =)


Bollnäsresan..

Morgan och Peter (inget jävla tramsande här med stora bokstäver istället för namn) är de två jag lärde känna bäst under tre år på universitetet. Vi har försökt upprätthålla kontakten under tiden sen vi var klara och hitta på lite saker då och då, trots stora geografiska avstånd.

Så, i tisdags begav jag mig till Kristinehamn för att plocka upp Morgan för att sedan rulla norrut. Eftersom vi båda råkar vara ganska nyfikna av oss så brukar det alltid bli en massa stopp och omvägar när vi beger oss ut på resande fot. Jag tänkte därför göra en liten reseskildring här där jag styckat upp resan efter dessa stopp och de aktiviteter vi höll på med under resans tre dagar.

Tyvärr strejkar min mobil fortfarande och vägrar ta bilder, därför hoppas jag kunna fylla på med lite bilder allt eftersom. Men eftersom vårt första stopp kanske inte var det där man tar kort på så passar det bra att börja där tills jag raggat tag på lite bilder..

Stopp 1, Kupolen Borlänge..

Kupolen är som de flesta vet Borlänges stora köpcentrum. Det är format som en kupol, om det nu undgått någon.

Vi stannade här mest för att vi båda var hungriga och för att Morgan ville se hur det såg ut. Världsvan som jag är så har jag redan besökt denna metropol.

Höjdpunkten var att käka, i övrigt var det väl inte någon överväldigande upplevelse. Det är inte värt en omväg, om man säger så. Mätta och belåtna satte vi oss därför i bilen igen strax efteråt..

Kalla mig farbror...

Kalla mig härmed farbror Mattias. Familjen tog ett stort skutt mot framtida överlevnad igår. Jag är glad =).

I Bollnäs gör man fil och spelar bandy..

Städa, tvätta, dammsuga och stryka. Visst är det härligt med semester?

image32


Imorgon far jag till Bollnäs. Där gör de fil och spelar bandy.

En tub handcréme på upphällningen..

Stod i baren på Koriander i torsdags. Spred lite vibbar samtidigt som jag passade på att köpa en av alldeles för många hundrakronorsdrinkar den kvällen. Plötsligt får jag en komplimang och ett skamligt erbjudande om direkt avfärd för skamlös sex. Tackade nej, inte för att jag inte ville ha skamlös sex utan för att jag föredrar att ha det med en tjej. Jag tycker däremot att ni tjejer har lite att lära er av denna killen. Jag hoppas han fick napp senare.

Skoghall Express gick ännu en söndags morgon härifrån utan passagerare. Fick ett samtal av chauffören efteråt. Han var sur och ville sluta. Jag nickade instämmande och konstaterade att min tub handcréme börjar sina..

Lyxfällan

Oprah må vara överlägset rikast, men jag tror jag väljer Alba som min framtida sugarmommy...

Den hänger och dinglar utanför mitt kök..

Tjejen som bor i lägenheten ovanför mig har skaffat termometer. Det kan man ju förstå att hon vill ha och en snabbcheck från min balkong visar att samtliga oss som bor på den här sidan av mitt hus har en termometer hängandes ut från köksfönstret. Det som skiljer tjejen som bor överst från oss andra är att hon inte nöjt sig med att hänga ut termometern så att den hänger strax under fönsterblecket. Nej, hon gör det ordentligt och hänger ut termometern cirka två meter så att den hänger och dinglar i ansiktshöjd utanför mitt köksfönster.

Varför?

Nu funderar jag på vad jag ska göra med sladdändan som hänger och dinglar utanför mitt kök. Första tanken var att helt sonika plocka in den så den hänger inne i mitt kök och ständigt visar skön inomhustemperatur, även under vinterhalvåret. Men det känns lite småtråkigt. Det måste gå att göra något roligare med den. Knyta på ett par gamla trasiga kalsonger kanske... hmm..

Hjälp mig hitta på någon bra idé. Här nedan en bild på det hela. Känn inspirationen flöda:

image31

Mamma funderar på en ny karriär..

Klara börjar fyllas av kvinnor med karriär i sikte. Barnflickor, TV-journalister och lycksökerskor. Svennis är här, dörren till kändisskap och teves morgonsoffor. Han borde just nu vara på Tingvalla IP som ligger så nära att jag nyser när de klipper gräset där.

Apropå Svennis så överraskade mamma mig igår under middagen med en utläggning om hur fin Svennis är och hur hon ville följa med mig på matchen och hälsa på honom. Som den snälla son jag är, erbjöd jag henne att få låna min lägenhet om hon fick napp, men då tyckte både hon och pappa att det var nog. Där får man för att man försöker vara snäll och hjälpsam..

Har jag sagt att jag kör en Toyota Yaris?


Ännu en middag, ännu en Big Pack-bytta..

Det är alltid gott och trevligt att äta hemma hos mamma och pappa. Hon har i sitt liv lärt sig betydligt mer om matlagning och knepen att få allt att smaka sådär otroligt, extra gott än vad jag har. Jag gör köttbullar, hon gör Köttbullar, ja ni förstår..

Varje middag så gör mamma extra mycket mat. Detta för att Mattias ska få med sig en matlåda, oavsett om Mattias behöver det eller inte. Matlådan ska skickas med, tillsammans med den där flaskan Coca-cola som också finns på plats, oavsett Mattias frågat efter det eller inte. Jorden snurrar runt sin egen axel och hur mycket man än vill ifrågasätta detta så kvarstår faktum. Det är samma sak med mamma, matlådan och colan.

Mamma har samlat på sig en tre slynglars uppväxts ranson av tomma Big Packs. Tresmak, ischoklad, you name it. Denna samling börjar transfuseras till min lägenhet och skåpet ovanför min kyl i samma raska takt som middagarna hos mamma och pappa äts. Kanske kommer en dag min blivande fru att skicka med våra slynglar deras lunchmat i dessa Big Pack-byttor. De kanske går i arv i min familj och dyker upp i Antikrundan år 2200. Kanske till och med mitt namn nämns i samband med detta. DET vore stort..


image30
Med i TV år 2200

Frukostreprisen

Jag vet att jag skriver alldeles för ofta om min nikotinabstinens. Säkert finns det de som anser att jag borde kommit över den vid det här laget. Men tänk dig då att en liten, klen människa står och slår dig med handflatan mot kinden upprepade gånger, lagom hårt för att varje slag ska göra sådär svidande ont. Men du får inte göra någonting tillbaka, inte ens när den lilla klena människan ger dig ett svåremotståndligt erbjudande:

"Hey, binnikemasken! Give me your best shot!"

Vill man inte då ta tag i kragen på det lilla kräket och utbrista något i stil med:

"Hörrudu räkan, jag ska stoppa upp ditt huvud så långt i röven att du får äta dagens frukost en gång till!"

Det är väl ganska naturligt, eller?

Middag, kaffe och fingrar..

Har varit hemma hos brorsan och hans fru hela dagen. Jättetrevligt.

Efter middagen berättade de om hennes föräldrars granne som råkat såga av sig sina fingrar för någon vecka sedan. "Vilket sammanträffande" tänkte jag eftersom jag tidigare under middagen funderat på att gnaga av mina fingrar i ren nikotinabstinensgalenskap.

Tips till alla som ska ha middag hemma och har bjudit en person som håller på att ge sig med nikotin: Sitt inte kvar runt bordet i intervall längre än fem minuter. Det kan bli jobbigt...

Men det var trots detta jättetrevligt. Så ni inte tror jag är ironisk.

image29


Det bor en stor, flygande kackerlacka i mitt rum..

Det bor en stor, flygande kackerlacka i mitt rum
den har sitt bo i mina gardiner
den gör mej jävligt panikrädd
och den flyger mot mej
jag skriker som en liten tjej


Jag lovar, jag kommer inte att gå in i mitt sovrum förrän jag hittar liket efter detta flygande monster. Fram tills jag ser detta slutgiltiga bevis på dess avslutade existens så kommer jag att sova här på soffan..

Plötsligt inser jag..

Jag har inte kommit åt min jobbmejl på hela dagen. Inte sett ett ord från mina tyska vänner. Inga offertförfrågningar. Inga besiktningsanmärkningar. Plötsligt inser jag vad bräckligt det jag kallar liv är.

Jag var och handlade idag. Ett par jeans och en skjorta. Plötsligt inser jag vad bräckligt det man kallar privatekonomi är.


Drömmen om att bli IT-miljonär

Jag och en universitetspolare vill bli IT-miljonärer. Vi har en idé, vill starta en hemsida och sen sälja den för att dra in storkovan. Problemet är att ingen av oss ens kan koda HTML. Det är ett stort hinder för en IT-miljonär-wannabe..

Sommarlägenheten

I normala fall skulle jag förbereda mig för att jobba vid denna tiden en söndagskväll. Ha lite lätt ångest över att helgen är slut och att jag måste somna i tid och ställa klockan för att ringa på en tidpunkt då min kropp naturligt skulle behöva sova en lång stund till.

Men ikväll är som en vanlig kväll, en vanlig kväll på semestern. Jag kan vara vaken precis så länge jag vill, lägga mig när jag vill och gå upp när jag vill. Vaknar jag av ren inspiration mitt i natten kan jag gå upp och utnyttja denna.

Temat för årets semester ska bli "Kök, badrum och hall". Förra året var det "Vardagsrum, sovrum och balkong". Jag skulle kunna spela in egna "Sommartorp" eller rättare sagt "Sommarlägenheten". Tråkigt kan tyckas, men jag tycker det är rätt kul att klura, söka, tänka, finna och lösa. Den största utmaningen är en begränsad budget, något de aldrig lider av på teve. Det skulle vara kul att se Ernst bygga sina jävla torp med en budget som knappt räcker till mat på bordet. Skulle ute möta inne på samma romantiska sätt då? I doubt it..

Samma känsla som när en bra film tar slut..

Precis hemkommen från att ha sett "Pirates of the caribbean 3". Efter att ha skilts åt från mina vänner vid bron till Klara och när jag vandrade långsamt hemöver så kändes det som jag gick i slutscenen på en film.

Jag gick mot tre veckor av tid som jag är fri att spendera precis som jag själv önskar. För första gången i mitt liv har jag inga planer alls för min semester och jag tror det var den ovissheten och tomheten jag kände när jag gick hemåt. Samma känsla som när en bra film tar slut..

DISKutabelt

Jag kände på blicken Confucius gav mig att han såg ner på mig.

"Du kan ju inte diska under rinnande vatten, det är ju ett enormt slöseri med energi"

Jag kände hur rätt han hade och sjönk ner lite skamset i förarsätet. Bergvik kom i sikte och jag visste att jag snart skulle vara ensam i bilen igen och slippa denna känsla av skam.

Jag ska diska nu. Under rinnande vatten. Skänker Confucius en tanke och tappar faktiskt upp vatten i diskhon och förbereder mig med den vanliga diskborsten. Den oanvända.

Apropå disk så har jag en konstig egenhet. Jag slutar alltid diska precis innan jag är helt klar. Jag lämnar alltid ett glas, en kniv, en gaffel eller till och med en kastrull. Fråga mig inte varför, men det går igen, varje gång jag diskar. Jag tror det har att göra med att jag tycker att lite skit gör det hemtrevligt. Pappa skulle dock säga att jag är lat.

Nu vet jag hur de ser ut...

Var hemma hos en polare häromveckan. Hans tv stod på i bakgrunden, femman var kanalen och, föga förvånande, började programmet "Americas funniest home videos".

Polarens uppmärksamhet vänds mot teven. Jag tar för givet att han ska byta kanal till något som faktiskt går att se på. Snart nog inser jag att han faktiskt vill se programmet. Att han tycker det är bra. Roligt.

Jag kollar på min kompis. Äntligen fick jag se en. En sån som tittar på "Americas funniest home videos". Jag trodde inte de fanns.

Bekräftelse

På min väg till en polare igår så såg jag ett par som stod och fotade en produkt jag ritat i jobbet. Jag tror faktiskt inte man kan få ett bättre betyg än så.

Hade min mobil inte varit halvvägs på väg till andra sidan så hade jag tagit ett kort på dem som tog kort. Det hade varit kul att ha på väggen på kontoret.

Tre och en halv timme kvar....

...sen stämplar jag ut för semester. Minst tre härliga veckor utan väckarklocka, förpliktelser eller krav.

Ikväll blir det att fira!

image28

Saft i sirapsflaska..

Jag och Biggles förde en intressant diskussion på vägen från den lokala macken ner till vår arbetsplats. På samma oförutsägbara vis som samtal naturligt varierar så råkade vi komma in på det där med bilkörande och temporärt bristande uppmärksamhet. Slutsatsen av diskussionen var att vi båda tänkt tanken "undrar om de bakom tror att jag är full nu?" efter att uppmärksamheten snabbt brustit och man tvingats styra bilen in på rätt spår igen. Efteråt följer sedan några mil på helspänn, liksom för att bevisa för omvärlden att man inte alls är full.

Jag tänkte att det där kanske är ett fenomen som det med att alla drack saft ur sirapsflaska på sent 80- och tidigt 90-tal men alla trodde sig vara ensamma om det.

Så, någon annan som känner igen sig?


Först karriären, sen fansen, sen maken..

Först karriären, sen fansen, sen maken. Nu är det brösten som vill överge sångerskan..
Kom igen, Sherlockhatt!

Idag ska mysteriet med vad som händer med strumporna i tvättstugan lösas. Så, kom igen, Sherlockhatt!

image26

Kommer jag att bli "Allsångs-Mattias" om trettio år?

Såg min första "Allsång på Skansen" igår. Har naturligtvis sett massor av fragment från programmet tidigare, men igår var första gången jag slog mig ner för att faktiskt följa programmet med intresse. Det var väl, okej..

När jag idag läser om Allsångs-Siv i Expressen och Aftonbladet så inser jag att hon och jag lever i vitt skilda världar. Efter att ha skrattat lite för mig själv på hennes bekostnad slår mig plötsligt tanken:

Siv har i trettio år följt allsången, men valde igår att gå därifrån. Samma dag tittar jag på min första allsång. Är det ett omen? Kommer jag att bli "Allsångs-Mattias" i framtiden?

Karma

Detta är karma.

Fast Ernst är rätt bra faktiskt. Måste jag erkänna. Nu ska jag gömma mig under stenen igen..


Abstinensen Annett

Nu är den döpt. Min ständige följeslagare nikotinabstinensen. Framöver heter den Annett och Annett vill jag ha så lite att göra med som bara möjligt.

Annett är en jobbig jävel som förföljer mig och kan dyka upp när som helst. Utan förvarning. Gärna efter maten eller på kvällen i soffan framför teven. Hon gör mitt liv för stunden outhärdligt.

Jag tycker lika mycket om Annett som jag tycker om överhurtiga människor som skall dammsuga tidigt en lördagsmorgon när jag ligger och är bakfull.

Jag tror dock att Annett börjar fatta grejen nu, att jag inte vill ha med henne och hennes lockelser att göra längre. Snart ger hon nog upp och skaffar sig en annan kompis. Jag ser fram emot den dagen.

"Måsjävlar"

Jag ska spela in en film. "Måsjävlar" ska den heta. Inatt var det audition utanför mitt sovrumsfönster och inlevelseförmågan gick inte att klaga på.

Det gäller att prioritera..

En bebis börjar gråta. En annan rapar mätt. En tredje skrattar. Oroliga blickar från föräldrar i närheten scannar av omgivningen. Tre fjortonåringar som vandrar genom folksamlingen svarar i sina mobiltelefoner. Alla tre nöjda över att vara först med det senaste i ringsignalsväg.

Någon människa sitter just nu och gör sig en förmögenhet på den köpstarka gruppen tonåringar med curlingföräldrar. För att finansiera mobiltelefonspimpandet får man köpa jasminris från Euroshopper och äta nudlar varje torsdag. Det gäller att prioritera.

Glenn längtar bort

Som besökande till Göteborg hinner man bli fullpumpad med propaganda innan man nått Backa. Goa gubbars lastbilschaffisavdelning ser till att alla stadens besökare tyst skanderar "Avlasta Tingstadstunneln nu" lagom tills dess att stadsgränsen passeras.

Gnällbältet verkar ha öppnats upp ett hål. Byxorna dragits ner. Med skatemodet så hamnade Göteborg mitt i gnällbältet. Medans örebroarna gnäller över mer vardagliga saker som ölpriser och svårighetsgraden på dagens sudoku i Nerikes Allehanda så oroar sig göteborgarna över mer värdsliga saker. Tingstadstunneln. De pinsamt smala flyktvägarna ut från staden. För att vara ett folk så patriotiskt som Göteborgarna faktiskt är så tycks man ha väldigt bråttom att komma därifrån..

image25

En enkel till Gustavsberg

Någonsin hört uttrycket "att köra Gustavsbergsbussen"? Jag körde den igår kväll/natt. Det enda man faktiskt kör bättre desto högre promille man har i kroppen. Jag planerar att bara åka med den ett tag nu. På sittplats, med en tidning i handen och en tanke på stackaren som kör för tillfället.

"Jag måste kissa först mamma!"

"Det kan du göra på bussen älskling"


image24

Spindelmannen knullar bas när Hetfield sjunger..

Kollar lite på repriser från Live Earth. Det slår mig varje gång när jag ser Metallica hur fel Robert Trujillo känns i bandet.

Som gammal basspelare har jag dock en del gemensamt med Trujillo. Det som skiljer oss åt, för att sno lite från C Schulman, är att jag aldrig skinkat på någon av mina basar..

image23

Han har gett white trash ett känt ansikte..

Jag tycker synd om Britney Spears. Trots att hon är rik som ett troll och en gång haft världen för sina fötter. Nu är hon en  galen och folkilsken skinhead, förstörd av fest och droger.

Jag tycker också synd om stackarna på Roskildefestivalen. Betala sjukt mycket pengar för att gå på en festival med svagare startfält än på länge och ett väder som får de flesta att längta hem till soffan.

Slutligen tycker jag synd om de stollar som faktiskt köpt sig ett par "Foppatofflor". Att Foppa lanserar något som på ens ett avlägset sätt är relaterat till kläder och mode borde få varningsklockorna att ringa hos de flesta. Tydligen inte. Foppa som gett white trash ett känt ansikte har verkligen satt igång ett krig mot den goda smaken. Att de är förbjudna på sjukhus är ett steg framåt, nu är det bara övrig allmän plats kvar.

Vi heter faktiskt Storch..

Ibland vet jag inte ens varför jag försöker..

Jag: "Ursäkta, jag hann inte uppfatta ditt namn förut"

Kund: "Roland"

Jag: "Ja visst, Alm i efternamn, eller hur?"

Kund: "Nej, Lindström"

Jag: "..."

---

Detta händer mig alldeles för ofta..

Mitt liv som begagnatbil..

När jag var lite fick jag tidigt lära mig, åtminstone underförstått, att det finns två typer av människor i världen. De som ofta bytte bil till nyaste modell och de som mer sällan, snudd på aldrig, bytte bil. En underbar metafor tycker jag nuförtiden och måste bara använda mig av den i mitt resonemang.

Jag är alltså en bil. En bil som ägts under några års tid av en person av typ 1. En som köper nytt och vårdar ömt för att tidigt byta ut mot nyare årsmodell. Jag står nu i fönstret hos bilhandlaren, komplett med prislapp, egenskapslista och besiktningsprotokoll. Spekulanter måste ju få veta att underredet inte är sönderrostat. Lätt använd men inte sliten. Lågt miltal och garantitid kvar.

Många andra i min ålder är bilar ägda av personlighetstyp 2. De används, älskas och tvättas regelbundet. Blir mer som en familjemedlem, en självklarhet både i sitt jobb som arbetshäst men också i sin dagliga närvaro på garageuppfarten. De finns där, år efter år och kan i många fall följa familjen tills dess att skroten väntar.

Jag hamnar oftast hos ägare av personlighetstyp 1 och chansen att även nästa ägare tillhör denna gruppen är ganska stor. Men även gamla bilar finner nya ägare och någon gång kommer väl även jag att lockas till och locka en ägare av personlighetstyp 2.

Höjden av förödmjukelse..

Det är nog dags för Jennifer Brown att ta sig en funderare över sina bakkunskaper. Jag i min tur, jag funderar över hur man beter sig för att få märken från grillgallret på en sockerkaka...

"..Det här är NOG det grövsta han har gjort.."

Läser på Aftonbladet.se om skottdramat i Älvsbyn. En bekant till stollen som sköt polisen kommenterar det hela så här:

 "Han har inte alltid varit snäll, men det här är nog det grövsta han har gjort"

Nog?!

En stor kanelbulle kryddad med nikotin, tack!

Jag ligger här i soffan och försöker erinra mig en inre bild av hur det ser ut när jag ligger här, patetiskt suktande efter nikotin och funderande på fenomenet med personliga registreringsskyltar på bilar.

Jag önskar mig just nu en stor kanelbulle kryddad med nikotin.

All kontakt sker på egen risk

Nikotinabstinensen tar verkligen fram mina sämsta sidor. De som vill ha kvar bilden av mig som snäll och tålmodig bör avvakta allt kontakttagande för en tid framöver.

Jag har så underbar förmåga till koncentration just nu.. jiiiha..

Blind, döv, stum och dum

Lyssnade på Morgonpasset i P3 på vägen till jobbet imorse. Det skulle jag inte ha gjort..

Man hade en tävling, där två personer skulle vara först med att gissa vilken låt som smurfierats. Första låten som spelades var "November Rain" med Guns n´roses. Det tog bortåt en minut och ingen av snubbarna kom med något svar. Till slut ropas det i bakgrunden hos den ena killen varefter han säger "Guns n´roses". När programledaren frågar om an vet vilken låt det är så tisslas det lite till i bakgrunden. Sen kommer det. "Above the rain".

Jag var nära att köra av vägen. Ärligt talat. Den låten ska man kunna!

En tisdagsmorgon. Idel goda idéer.

Dilba skulle flyga till USA. Dilba drog ett dåligt skämt. Dilba fick stanna i ett regnigt Stockholm. Dålig humor kan alltså straffa sig. Jag undrar om Dilba tänker tillbaka och småfnissar åt sin egen finurlighet.

Har fått förklarat för mig att nattklubb, alkohol och simbassäng visst fungerar. Det finns tydligen ett antal sådana ställen i södra europa. När jag tänker efter så finns det också en tidningstryckande badrocksfarbror i USA som brukar ha många såna fester i sin trädgård. Med blonda silikontuttar som dricker drinkar och badar i hans pool. Trots det kan jag inte på något sätt tycka att detta är en bra idé.

Bäst av allt i intervjun:

Du är inte rädd för att folk blir allt för packade och trillar i?
- Alkoholen får man bara inta i restaurangdelen. Ska man komma ut till poolen får man snällt ställa ifrån sig drickat. Och ligger man i plurret allt för länge missar man ju livemusiken!

Sicken tur! Jag blev nästan rädd ett tag där. Tänk om folk kanske skulle råka spilla ut sin gin & tonic i simbassängen.

image21

-Har du något med Orup?

Kartoffelauflauf mit knoblauch..

Min syster bor och jobbar i Hamburg sedan två år tillbaka. Trots detta lyckas jag ofta trumfa henne med tyska ord som jag stöter på genom jobbet. Som "streifenhörnchen" till exempel. Det betyder "jordekorre" och är inte direkt ett skolboksord. Förmodligen kan man bo länge i Tyskland innan man stöter på det ordet. "Marienkäfer" är ett annat. Det betyder "nyckelpiga". Om man vill ha skaldjur är "krabbeltier" ett bra uttryck att minnas.

Idag ropade man desperat på mig strax innan halv fem på eftermiddagen. "Mattias". "Det är en tysk lastbilschaufför här, du måste prata med honom". Helt plötsligt var all min tyska som bortblåst och kvar fanns bara en massa småfragment, en liten visa som går "aus, ausser, bei, gegen über" samt ett litet ord, ett specialord som syrran förmodligen inte kan. Gabellader. Gaffeltruck på svenska. Confucius kom och räddade mig ur min tunghäfta och jag kunde se till att styra upp en person som kunde köra gaffeltruck.

Ett annat tyskt ord som jag gillar är "auflauf". Det är någon form av gratäng. "Kartoffelauflauf" låter hur kul som helst att säga. "Kartoffelauflauf mit knoblauch". Potatisgratäng med vitlök.

Hon ställer sig där och bara tittar mig rakt i ögonen utan att säga ett ord.

Jag skulle nästan kunna starta min egen lilla konsumblogg om mina upplevelser när jag handlar i min lilla kvarterskiosk. Det blir en lite närmare, mer intim stämning därinne som omöjliggör den lite mer distanserade atmosfär som annars infinner sig när man är i en större affär.

Häromdagen när jag skulle handla där och lagt fram mitt paket mjölk på disken så ansluter naturligtvis tjejen som står i kiosken till kassan. Men när man förväntar sig att hon ska hälsa, ta tag och vrida paketet för att komma åt streckkoden och sedan läsa av denna med pistolen så gör hon istället något helt annat. Hon ställer sig, gör ingenting utan bara kollar mig rakt i ögonen. Inte ett ord. Bara stirra. Efter ett tiotal sekunder när jag börjar känna mig ordentligt besvärad så slår jag undan blicken för att något skall hända. Hon börjar då slå in priset och allt fortlöper som förväntat.

När jag gick därifrån kunde jag inte låta bli att känna att det där, det var konstigt...

Navelluddsmysteriet

Jag och mina vänner var för några år sedan fascinerade över att navelludd alltid var blått. Oavsett vilken färg man hade på tröja och kalsonger så var färgen på navelluddet densamma. Men även om navelludd nästan alltid är blått så finns det undantag. Igår, efter att ha burit en röd t-shirt, hade jag rött navelludd. Det vet jag att jag har haft tidigare också.

Jag har dock aldrig haft grönt navelludd. Inte heller vitt eller gredelint. Bara violblå och rött.

Tankar från en tvättstuga..

När jag höll på nere i tvättstugan förut hörde jag att det var någon i cykelparkeringsutrymmet strax utanför. Nyfiken på vem det var så höll jag ett halvt öga ut mot den dörr som man måste passera för att komma till trappuppgången, både från tvättstugan och cykelparkeringen. Snart kom personen ifråga och jag såg att det var tvättstugenazisten i egen hög person. Jag hälsade trevligt på henne men möttes enbart av en kall blick i vilken man riktigt kunde se hur hon avskyr att jag är där och besudlar hennes älskade skötebarn, husets tvättstuga.

Darwin pratade om det naturliga urvalet som en förklaring till djurens och växternas evolution. Jag tror banne mig att det naturliga urvalet gäller i strumpornas värld också. Det saknas ALLTID en eller två strumpor vid en tvätt, de måste dö någonstans på vägen och lämna plats för de andra, starkare strumporna.

Var på HM förut. Bakom mig i kön stod ett par som tydligen var tvugna att stå och småpussas hela tiden. Enormt irriterande beteende tycker jag.

Vilken kisspersonlighet är du?

"Nu är det bara där inne kvar."

"Ja, fy, detta måste vara jobbets baksida"

Konversation utanför toaletten på Score där jag råkade hamna igår. Det var städdags och när jag hade som mest fullt upp med att undvika skvätt och ljud så hörde jag den genom dörren. När jag gick ut från toaletten så var det första gången jag stått ansikte mot ansikte med de stackare som tvingas städa herrtoaletten efter en helgkväll. Strax innan hade jag tagit mig en titt på deras öde och de hade ingen kul uppgift framför sig.

Manliga toalettvanor är i övrigt vitt skilda mellan olika individer. Vi har sittkissare och stående kissare, vi har pappersanvändarna och de som inte använder papper och vi har de som inte tvättar händerna efteråt och de som tvättar händerna efteråt.

Ett exempel:

Polare: "Mattias, jag måste låna toaletten innan vi drar"

Jag: "Visst, men det är slut på toalettpapper. Jag får hämta en ny rulle först"

Polare: "Det gör ingenting, jag ska inte skita vet du."

Jag: "..."

Polare: "Haha, säg inte att du torkar ollonet när du pissat?!"

Polare 2: "Haha"

Jag: "Jo, det gör jag faktiskt."

Polare 1 och Polare 2: "Hahahahaha"

----------------------------

Tog upp denna konversationen vid ett tillfälle ett antal år senare med en annan kompis när vi råkade komma in på ämnet.  Han och övriga närvarande var tydligen konsekventa  "ollontorkare" som jag.

Min kisspersonlighet är: Sittande, papperstorkande och handtvättande. Vilken kisspersonlighet är du?


RSS 2.0